aStory är en komunikationsbyrå i Eskilstuna, där jag just nu gör min andra LIA-period.

Sociala medier och hjärtat på rätt ställe

Denna vecka har handlat om sociala medier och engagemang. Men inte engagemang i det avseendet man tänker på ihop med sociala medier, utan verkligt engagemang som sträcker sig utanför klick och gilla – in i den fysiska verkligen. Men vi börjar från början.

aStory

Kommunikationsbyrån som jag just nu gör min andra LIA-period på heter aStory och huserar i en galet tjusig villa tillsammans med produktionsbyrån Columbird. Med utsikt över Eskilstunaån och Gamla stan är det möjligt att de har kammat hem Eskilstunas bästa kontorsutsikt och som om det inte vore nog har de en stor trädgård med äppelträd också. aStory arbetar med allt från PR, reklam och event, och består av ett tight team på sex personer. Som en medianfamilj plus två, fast inte alls medelmåttiga på något vis. Snarare tvärtom! aStoryfamiljen är snabba, kvicktänkta och kreativa så in i bomben. Så sprudlande nytänkande att jag själv känner att min egna kreativa ådra får prestationsångest och går i baklås mest hela tiden.

De första veckorna

Under mina första veckor har jag jobbat en hel del med Facebook-annonsering, skrivit copy till olika sorters annonser, deltagit i möten, uppdaterat både aStorys och kunders webb- och Facebooksidor. Det har varit bra, men inga större AHA-upplevelser de första två-tre veckorna. Sakta men säkert har det dock börjat fyllas på med saker på den där ”att göra-listan” och i slutet av förra veckan, när Word trollade bort ett dokument som jag jobbat med hela förmiddagen, samtidigt som jag fick springa till ett möte som jag själv höll i så kände jag att – NU, nu börjar det bli riktigt roligt! Inte för att Word bråkade och vi all hast var tvungna att kasta ihop en text på nolltid, utan för att det blev svårt och efteråt kändes det som att jag växte lite.

Sociala medier och engagemang

Den här veckan har jag i huvudsak arbetat med två olika projekt. Det första har handlat om Munktell Science Parks tioårsjubileum där jag har ansvarat för Twitter, Instagram och Facebook. Till min hjälp har jag haft sju elever från S:t Eskils gymnasium som har hjälpt till att livestreama, fota och intervjua besökare. Det har varit hur kul som helst, och själva live-rapporteringen har verkligen varit en av höjdpunkterna denna vecka.

Det andra projektet har handlat om solidaritet och medmänsklighet. ABF Sörmland och Eskilstuna-Kuriren arrangerar i morgon fredag en så kallad Solidaritetsdag innehållande en mässa i ABF-huset 11.00-14.00 och en stödgala på kulturhuset Royal med start kl 19.00. aStory har bidragit med annonser, affischer och annat grafiskt material, och jag har tillsammans med ABF skött kommunikationen via Facebook.

Solidaritetsdagen 25 september

Visste ni att vi sörmlänningar är näst bäst i landet på att engagera oss ideellt? På Solidaritetsmässan kommer det att finnas 11 olika föreningar och organisationer som på olika sätt hjälper människor som flytt från krig och förtryck. Här erbjuds en unik möjlighet för oss Eskilstunabor att kanalisera vårt engagemang till något riktigt stort, som kan förändra liv.

På kvällens stödgala ställer en rad artister upp och spelar, utan ersättning. Alla intäkter går oavkortat till Röda korsets insamling ”På flykt”. Det är fri entré och du väljer själv hur mycket du vill skänka, antingen via swish eller kontant i insamlingsbössorna. Banden som spelar är:

Monarken [Elektro/rap från Eskilstuna]
Behrang Miri [Rappare, entertainer och programledare – kvällens konferencier]
The Megatons [Rockabilly från Frankrike]
Carl Carlsson [Pop med rötterna i Eskilstuna/Stockholm]
Kim Carlsson [Singer-songwriter från Eskilstuna]

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att aStoryfamiljen har ett hjärta av guld, som trots övertidstimmar klämmer in ett uppdrag som detta. Det är fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>