Menspodden

Första avsnittet av Menspodden – ute nu

För några veckor sedan hade vi en skoluppgift i ljudproduktion som gick ut på att vi skulle göra en podcast. Resultatet blev podd om mens, och allt som hör därtill, vid namn Menspodden.

Tillsammans med min fina klasskompis Emma Styffe har jag spånat idéer, gjort research, diskuterat, spelat in, fått skrattanfall, spelat in igen, klippt ljudet, skrotat allt, diskuterat, spelat in, skrattat, svurit över mitt dålig ordförråd, spelat in igen, klippt ljudet och lagt till olika effekter. Vi använde våra mobiltelefoner för att spela in oss själva och sedan klippte vi och lade till effekter i programmet Premiere Pro. Busenkelt!

Vi kände att vi ville prata om sådant som man vanligtvis inte pratar så mycket om. Syftet med podden är att normalisera och belysa ämnen som handlar kvinnors kroppar och kroppsfunktioner. Första avsnittet handlar om pms, ett tillstånd som kan förvandla den beskedligaste kvinnan till ett hormonellt psykfall. Hur känns det att ha pms, hur ska man bemöta någon med pms och vad kan man göra åt det? Lyssna på första avsnittet så får du veta.

Vad ska nästa avsnitt handla om? Lämna ditt förslag i kommentarerna nedan.

One thought on “Första avsnittet av Menspodden – ute nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>