Blank Spot Projekt skriver repotagen som ingen annan skriver

Examensarbete för Blank Spot Project

Idag har jag träffat Blank Spot Project för uppstart av mitt examensarbete – en studie i betalningsviljan för oberoende utrikesjournalistik. För mig är Blank Spot Project ett utmärkt exempel på hur digital transformation kan vända en negativ spiral till någonting positivt. 

Jag har funderat en hel del kring det här sista skolarbetet och hur jag kan spendera tiden på bästa sätt. Jag kom fram till att mitt examensarbete ska komma till användning för någon, som inte har resurser eller tid att göra arbetet själv. De flesta företag som har kontakta mig har faktiskt råd att anställa någon för att utföra den studie som jag erbjuder mig att göra gratis. Därför föll mitt val på ett projekt som jag verkligen tror på, men som just, i det här tidiga skedet, inte har möjlighet att finansiera ett sådant arbete själva.

Blank Spot Project skapar medborgarfinansierad kvalitetsjournalistik för den uppkopplade medborgaren som önskar flera perspektiv. Deras ambition är att rapportera från världens vita fläckar, avslöja maktmissbruk och skriva historier som ingen annan skriver. Martin Schibbye förklarar det hela bättre än mig i videon nedan. Besök Blank Spot Projects hemsida för att ta del av reportagen.

One thought on “Examensarbete för Blank Spot Project

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>