Destination Eskilstuna under EN17

Eskilstuna Näringsliv 2017

9 februari 2017 stora samlades delar av Eskilstunas Näringsliv för att mingla, förkovra sig och inspireras under eventet Eskilstuna Näringsliv (EN17). Jag och mina kollegor från Destination Eskilstuna var såklart också där.

Eventet var en sammanslagning av de två evenemangen Marknadsplats och Näringslivsdagen. Näringslivsdagen arrangerades tidigare av Destination Eskilstuna.

Digitalt (och socialt) fokus

För en nörd inom webbkommunikation var dagens lineup klockren. Först ut var Frida Boisen som talade om sociala medier och vilken kraft de ger till gemene man (och övriga könstillhörigheter). Hon delade med sig av sina bästa tips för att lyckas i sociala medier och startade dagen med sprudlande energi.

Tobias Karlsson var helt okänd för mig som inte tittar på linjär tv. Han är tydligen dansare i Tv4:s populära program Let´s Dance. Tobias utsågs nyligen till Årets talare 2016 av Talarforum och när man har upplevt Tobias live kan man lätt förstå varför. Tobias fick stående ovationer från Eskilstuna-publiken för sitt framträdande (jag skriver medvetet framträdande istället för föreläsning eftersom det kändes mycket mer som en underhållande show) om utanförskap, mod och att våga gå sin egen väg.

Dagen avslutades med Alexander Bard, som med sin dystopiska livsfilosofi framstod som rena rama motsatsen till både Frida Boisen och Tobias Karlsson. Som vanligt ute efter att provocera och väcka känslor, men också med knivskarpa iakttagelser av dagens själv-centrerade samhälle.

Affärsplan Eskilstuna presenterade planEn med stort E

Affärsplan Eskilstuna är ett otroligt spännande (och unikt) samarbete mellan Eskilstuna kommun och Eskilstunas Näringsliv. Under EN17 presenterades ett första offentligt sammandrag av stadens affärsplan. Klicka här för att ta del av populärversionen av affärsplanen.

Några stående ovationer blev det inte för Affärsplan Eskilstunas framträdande. Men långsiktigt strategiska utvecklingsplaner får sällan det. Men det var tydligt att det finns ett stort engagemang både bland projektets representanter på scenen, men också i publiken.

Länktips

Foto: Eskilstuna Näringsliv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>