Petra Nordström är en studerande webbkommunikatör vid Medieinstitutet i Stockholm

Petra Nordström – digital kommunikatör

Petra Nordström arbetar som Digital Marketing Manager på Destination Eskilstuna. Det innebär att hon har strategiskt och operativt ansvar för bolagets digitala kommunikation och marknadsföring.

Webbkommunikatör med rötter i besöksnäring

Petra är tre äpplen hög, men det kompenserar hon med en stor personlighet och högklackade skor. Hon gillar att skriva långa texter, bildgooglar på tok för mycket på arbetstid och älskar att grotta ner sig i sökordsanalyser.

2016 tog Petra examen från utbildningen Webbkommunikatör – Sociala Medier, vid Medieinstitutet i Stockholm. Under sista terminen arbetade hon extra som SEO-konsult med fokus på redaktionell sökmotoroptimering på den digitala marknadsföringsbyrån iProspect.

Innan hon tog upp studierna har hon bland annat arbetat som reseledare i Kerala, Indien, historisk guide på Julita Gård – Sveriges Lantbruksmuseum och som tågvärd på SJ.

SEO som grund för content-marketing

Att ett excel-ark kan väcka så mycket skrivlust och kreativitet är något som förvånar henne varje gång. Genom att undersöka och analysera sökbeteenden kan vi lära oss mycket om vår målgrupp och få tips på vad vi borde kommunicera för att intressera och fånga upp potentiella besökare.

Länktips